string(59) "https://rikkeanderberg.dk/uploads/the-back-3605073_1920.jpg" string(46) "https://rikkeanderberg.dk/uploads/featured.jpg"

Gigt - Ikke kronisk i min klinik!

Udgivet d. 29.11.2021 12:36
Gigt er bare et tegn på ubalance og forkert belastningGigt og diagnosens uhelbredelige klang.

 

Der findes efterhånden mange former for gigt og ifølge vores etablerede sundhedssystem er det næsten uundgåeligt, ikke at få en form for gigt i løbet af livet. Samtidigt påstås det også, at gigt er arveligt og at der stort set ikke findes andre muligheder end at medicinere mod det - altså en kronisk lidelse.

Hér er, hvad der står på Gigtforeningens hjemmeside på forsiden:

”Fælles for gigtsygdommene er, at de vedrører knogler, muskler, sener og led. De fleste gigtsygdomme viser sig blandt andet i smerter, træthed, stive led og nedsat funktionsevne. Men sygdommens karakter og forløb varierer meget.

Gigt dækker over 200 diagnoser. Smerter i led, ryg og muskler er fælles for næsten alle gigtsygdomme. De mest udbredte er slidgigt, ryglidelser og leddegigt. Mange tror, at det kun er ældre mennesker, der får gigt. Men yngre mennesker og børn kan også få gigt.

Gigt kan behandles - men ikke helbredes

Gigt kan ikke kureres, men den rette behandling kan mindske symptomerne og i mange tilfælde hæmme sygdommens udvikling. Du kan også selv gøre meget for at få det bedre, f.eks. ved at have fokus på træning, håndtering af smerter samt kost og vægt”.

 

…men jeg har en helt anden tilgang:

Når du får konstateret gigt, er det sikkert fordi du tager til lægen med smerter i hofter, knæ eller ryg og måske mærker du irritation i fingre eller håndled. Gigt kommer ikke ud af det blå men kommer grundlæggende, fordi du bruger de samme muskler hver dag i samme stillinger og ikke spiser opbyggende kost men det man kalder inflammatorisk kost. Gigt er slid på samme område hver dag. En overbelastning, der enten kalder på kroppens immunforsvar, så området bliver varmt og hæver op eller fremkalder en smerte, der er tegn på manglende plads i et led eller en klemt nerve. Når det sker, er det kroppens naturlige måde, at få dig til at stoppe med den daglige belastning og rutine og det værste du kan gøre er, at dæmpe smerterne og køre videre i samme tempo med det samme slid.

Er det meget slemt, kan der opstå en steril inflammation i området som tærer på knoglemasse da inflammation er en syretilstand. En steril inflammation opstår også af en syreholdig kost og meget sukker/syreholdige drikkevarer.

Den første behandling.

Din læge sender dig hjem med en recept på gigtmedicin, som skal dæmpe smerterne. Det kan da godt bruges, men det er bestemt ikke årsagsbehandling og der er stor risiko for, at der slides endnu hårdere på leddene eller musklerne, både fordi dine smerter er slørede af medicinen men også fordi medicinen i sig selv nedbryder og ikke genopbygger – og næste gang du kommer til din læge får du ordineret den samme medicin, men dog med mere styrke.

Den anden behandling….

Måske får du et træningsprogram hos en fysioterapeut, som med træning af lokale muskler sætter gang i blodtilførslen til det smertefulde område men desværre også øger belastningen på dine led. Blodet kan trække inflammationen væk fra leddet og dermed også smerten - men hvis du ikke ændrer din arbejdsgang og/eller kropsholdning er det er på lånt tid og du vil få smerterne tilbage. Træningen kan få i forvejen anspændte muskler til at blive stærke og på den måde presse et led der allerede er presset. Mange får stærke smerter under træningen og gør derfor slet ikke hjemmeøvelserne.

Hvordan gør jeg som Spinal Release Terapeut?

Det vigtigste ved min behandling af dig er at finde ud af, hvorfor du har fået ondt og, hvad det er du laver i hverdagen, der slider på dig. Vi skal sammen gennemgå dine arbejdsstillinger og stå-, gå- og siddevaner og finde frem til netop dét, der slider på din krop.

Den fysiske behandling er smertefri og bygger på teorien om, at der skal laves plads til immunforsvaret i alle led. Du vil umiddelbart føle en lettelse, uanset hvilket led, der aflastes og jeg vil sikkert også – for at hindre inflammationen i at blive - fortælle dig om alle de fødevarer, der holder din krop i et syrebad og derfor kan hindre din krop i at blive smertefri.

Efter et par behandlinger, der igen gør leddene frie, kan der til føjes nogle få hjemmeøvelser, som oftest består af stræk og udspænding – skelettet har bedst af plads og smidige muskler.

Det er især vigtigt for mig, at fortælle dig om alle mulighederne for at blive frisk og rask igen, da diagnoser har en frygtelig klang i kroppen og har det med at blive hængende og hærge resten af dine dage. Størstedelen af alle sygdomme kan helbredes fordi kroppen er i stand til at reparere sig selv og at næsten alle tilstande er reversible. Det betyder i sin enkelthed, at tilbyder du kroppen den bedst mulige måde at blive rask på – ja så helbreder den sig selv. SÅ jo – gigt kan behandles og helbredes!

Du kan supplere behandlingen med Infrarød varmetæppe. Den infrarød bølgelængde varmer indefra og blødgør både muskler og led og smidiggør hele dit bevægeapparat – God som kombination eller som hjemmebehandling – Læs om infrarød tæpper hér og evt. book din tid til det hér

Kom og prøv en enkelt behandling og se hvor langt vi nå. Du kan booke en tid hér: booking online  eller læse om gratis konsultation hér: konsultation

 

Rikke Anderberg – Din dedikerede behandler.


Kommentarer

Ingen kommentarer

Kontakt

Klinikken ligger i Sandved på Ørebjergvej 6. 

Kig efter det gule hus.

Der er masser af parkeringpladser bag Værkstedsbygningen. 

Tager du bussen, kan du sættes af lige foran huset.

Bussen går fra Fuglebjerg S