string(50) "https://rikkeanderberg.dk/uploads/Endometriose.jpg" string(46) "https://rikkeanderberg.dk/uploads/featured.jpg"

Endometriose hos 125.000 kvinder

Udgivet d. 12.10.2020 09:49
Hvad ligger til grund for denne mystiske sygdom?Endometriose er ikke et nyt fænomen - heller ikke i min klinik.

Kvinder, der har "vandrende livmodervæv" i hele kroppen og lider af de mest forfærdelige smerter både ved ægløsning og under hele menstruationen.

Disse smerter kan ende i en operation, hvor man fjerner væv, der påvirkes af hormonforandringer i hele kvindens cyklus.

Måske er der igen noget, der ikke helt er belyst i denne diagnostisering?

Mine 15 års erfaring indenfor komplementær behandling har givet mig et godt indblik i, hvad der kan ligge til grund for Endometriose og som jeg i min klinik vil vælge at kalde et symptom...

Vi køber i hverdagen f.eks. madvarer, der er pakket ind i plastik med hormonforstyrrende blødgørende stoffer, der påvirker østrogener og forvirrer den fine balance i et kompliceret hormonsystem, der i forvejen svinger utrolig meget gennem den månedlige cyklus.

Kvinder, der er 'pligtopfyldende' på både arbejde og i hjemmet, har svært ved at opretholde balancen i hormonerne, da kortisol (stresshormon) påvirker den kvindelige del af vores steroidkæde og "angriber" et førliggende hormon Progesteron, der er vigtig for hele hormonkæden.

Kost der er fyldt med sukker, påvirker vores insulinproduktion og ikke mindst testosteron-indholdet i vores kroppe og giver igen uro i den fine hormonbalance.

Jeg mener, at vi skal gribe ind medens kvinder er unge og undervise dem i, hvordan vores daglige valg af livsstil, kost og arbejdsmiljø, påvirker vores dagligdag som kvinder. At vente til der er tid til operation er ikke svaret, da mange får smertefulde følger på grund af selve operationsarret.

Er det ikke snart på tide at vi gør op med den hastighed vi lever vores liv i? De fødevarer, der bliver sendt på markedet? - og den måde man med let hånd strør unaturlige hormoner ud over unge piger, der enten ikke orker den blødende del af cyklus, eller ikke gider bruge tid på at tænke over om der er en konsekvens af sex - Endometriose er kun én af mange diagnoser, der gives i forbindelse med hormonforstyrrelse og forandringer...

Har du allerede fået diagnosen eller allerede er blevet opereret, er der stadig muligheder for at komme videre uden smerter..... Der skal noget Organ Release Terapi ind i et behandlingsforløb sammen med en indsats indenfor vejledning af indkøb og opbevaring - en smule tilskud i hverdagen og måske et venligt vink om hvordan man bruger sin kostbare tid til at passe på sig selv.

Du kan få hjælp til det hele, hvis du kontakter mig.

Jeg anbefaler også, at man får analyseret hele sin krop for mangler, da det også kan have en stor positiv effekt på kroppen, at man i en periode tilsætter særlige næringsstoffer man ikke får, hvis man ikke spiser varieret eller er særlig "kræsen"

  


Kommentarer

Ingen kommentarer

Kontakt

Klinikken ligger i Sandved på Ørebjergvej 6. 

Kig efter det gule hus.

Der er masser af parkeringpladser bag Værkstedsbygningen. 

Tager du bussen, kan du sættes af lige foran huset.

Bussen går fra Fuglebjerg S