string(65) "https://rikkeanderberg.dk/uploads/thermometer-g384a09833_1920.jpg" string(46) "https://rikkeanderberg.dk/uploads/featured.jpg"

Penicilinkuren - førstehjælpen med kæmpe bivirkninger

Udgivet d. 11.11.2022 11:45
Er du blevet rask, men fejler noget andet?Bakterieangreb har været en del af vores natur i alle de år der har været levende dyr på kloden. Der er - for os homo sapiens – gode og dårlige bakterier. Bakterier med vigtige opgaver såsom at opretholde en sund tarm og renholde vores mund. Og dårlige bakterier, der antænder vores immunforsvar. Disse har vi betragtet som farlige eller de dårlige, fordi vi før i tiden kunne dø med høj feber og infektion.

Efter opfindelsen af saniteten, er spredning af bakterier heldigvis blevet mindre og vi kender nu alle sammen til det bedste råd mod smitte: At vaske fingre. Det er altid en god ide at vaske fingre efter toiletbesøg, efter man har nusset med kæledyrene, når man har været i byen og handle og når du har arbejdet med råt kød. Vask fingre tit og læg mærke til dine vaner med neglebidning og general berøring i ansigtet, som er den sikre vej til overførsel af bakterier og virus.

 

Penicillin eller antibiotika blev for alvor en del af sygdomsbekæmpelsen fra 1940´erne og har reddet mange mennesker fra langvarige og smertefulde sygdomsforløb.

MEN – Der er også en hage ved nutidens penicillinkure. En kur, der tager en uges tid, effektiv og bredspektret, ødelægger også din naturlige tarmbakteriekultur, dit mikrobiom, din tarmflora. Kuren udløser ofte diarre eller tynd mave og det er tegn på at din egen tarmflora har taget skade.

Desværre har jeg aldrig hørt fra en læge, at det vil være en god ide at supplere kuren med forskellige probiotika som tilskud og det kan være årsagen til at mennesker, der har været igennem en kur, aldrig bliver rigtig raske igen.

70 - 80 % af dit immunforsvar sidder i tarmen og det bliver ødelagt under en penicillinkur.

 

I din blindtarm sidder din helt personlige opskrift på tarmflorasammensætningen, det er herfra der skal opbygges ny flora, som skal hjælpe med fordøjelse og med at holde dig og din krop rask – Er blindtarmen fjernet, får du meget svært ved at producere en ny flora og dermed få vitaliteten igen. Da er du nødt til at få hjælp via et tilskud.

Der er efterhånden lavet utallige studier på, at mangel på tarmflorakultur og særlige stammer af kulturen, kan udløse psykiske lidelser og tilbagevendende sygdomme. Det er som novice ugennemskueligt at finde hoved og hale i de forskellige bakteriestammer, hvad de kan og hvad der sker i kroppen når de mangler. Heldigvis kan vores krop og tarm en del udskillelse af ubrugelige bakterier selv og derfor anbefaler jeg altid at købe lidt forskellige tilskud efter penicillinkuren.

Som producent af kosttilskud, må man ikke skrive på emballagen, hvad det enkelte tilskud er godt for og derfor kan det være svært at finde det korrekte og målrettede tilskud. Det kræver en del læsning og studeren, for at finde den enkelte bakteriestammes funktion – men det findes og det er spændende læsning. Bogen af David Perlmutter (Hjernens nye liv) beskriver især, hvordan vi psykisk belastes når vores tarmflora ikke er intakt.

 

I min klinik møder jeg flere og flere med psykiske belastninger og diagnoser og jeg er nødt til altid at have in mente, at folk kan have været på penicillinkur eller været gennemgået en stor stressbelastning i længere tid. Det skal her nævnes at stress på daglig basis kan belaste tarmen voldsomt og langsomt sænke mængden af de gode tarmbakterier, derfor er det også altid vigtigt at snakke om, hvad der er stressudløsende.

Der er altid mange faktorer, der fører til en psykisk belastning, men et godt sted at starte behandlingen, er med at få tarmfloraen på ret køl igen.

Jeg behandler i øvrigt med Stress Release Terapi, som via afspænding af stressramte muskler, giver hjernen besked om at slappe af og dermed sænke stressnivauet og samtidig med Organ Release Terapi, der aflaster hele spændingen i maven og tarmen. Forbindelsen mellem vores hjerne og ”tarmindpakning” er stærk og dine bekymringer og tanker kan ”krølle” din tarm og gøre peristaltikken (sammentrækningen i tarmen) dårlig.

Din tarm og den kultur der lever i den, er enormt vigtig for din sundhed og hver dag udkommer der nye bøger om hvordan du skal passe på din tarm, hvad du skal putte i den og hvordan hjerne og mave hænger sammen og der er ingen tvivl – dårlig tarm/dårligt humør.

Prøv at tænke langt tilbage på, hvornår din sygdom startede – Var det før eller efter en penicillinkur? Din ubalance kan være opstået i dine barndomsår.......

 

Du kan booke tid til en kropsanalyse hér så finder vi sammen ud af om du er i mangel af næringsstoffer og tarmflorakultur.

Ved du at du trænger til en Stress Release behandling, kan du læse mere hér

Du kan også bare ringe og spørge mig til råds på 61276541


Kommentarer

Ingen kommentarer

Kontakt

Klinikken ligger i Sandved på Ørebjergvej 6. 

Kig efter det gule hus.

Der er masser af parkeringpladser bag Værkstedsbygningen. 

Tager du bussen, kan du sættes af lige foran huset.

Bussen går fra Fuglebjerg S